Rondom de Drôme

Omringd door de Alpen, de Ardèche, de Rhône-vallei en de Provence ligt de Drôme in het hart van een van de mooiste regio’s van Frankrijk. De mogelijkheden voor avontuurlijke, sportieve of culturele uitstapjes zijn in feite onbeperkt. Het Régional Parc du Vercors en het Fôret de Saou zijn vlakbij en dat geldt ook voor de Gorges van de Ardèche of de romantische Provençe. De Drôme zelf heeft kastelen, wijngaarden, dromerige stadjes, bergen en natuurlijk de prachtige oevers van de rivier de Drôme. Deze rivier waar het departement zijn naam aan ontleent stroomt op enkele minuutjes rijden (20 minuten lopen) van Domaine Formidable, direct onderaan de weg bij de afslag naar villa, gite en naturistentrein Vadrome Soleil.

Meer informatie vindt u in een informatiemap die we in de villa en Gite voor u hebben klaargelegd.

De streek is buitengewoon bevoorrecht met zuivere lucht en een zeer stabiel klimaat. Door de enorme hoogteverschillen, die variëren tussen de 60 en 2400 meter, treft u er een rijke verscheidenheid in bloemen en planten aan. Een paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Domaine Formidable is omringd door bergen. Aan de noordkant ligt het regionale natuurpark ‘Parc du Vercors’, een landschap dat gedomineerd wordt door reusachtige kalkrotsen, naald- en beukenwouden, en een vrijwel ongerepte natuur. Een waar paradijs voor wandelaars. Zij kunnen kiezen uit 180 beschreven wandelingen. In dit laag-alpengebied stromen enkele beken en, diep weggestopt ondergronds in het kalkplateau, talloze rivieren. Hierdoor zijn indrukwekkende grotten ontstaan die beslist het bezoeken waard zijn.

In het westelijke deel ligt het Rhônedal, waar u kunt genieten van heerlijke wijnen en mooie kastelen die uittorenen boven kleurrijke valleien. Hier kunt u ook natuurreservaten en prehistorische parken bezoeken.

Het zuiden van de Drôme grenst aan de Provence met zijn lavendel- en zonnebloemvelden, olijfgaarden en de overbekende Mont Ventoux. Ook vindt u er kastelen en verschillende Griekse en Romeinse archeologische vindplaatsen.

De Drôme heeft met 2.500 zonuren per jaar een mediterraan klimaat. Vanaf mei tot en met september schommelt de temperatuur tussen de 25C° en 28C°. In juli en augustus zijn er perioden dat het echt warm is met temperaturen van ruim 30C°. Extreem hoge temperaturen zijn vrij zeldzaam en ’s nachts koelt het in de regel voldoende af om lekker te kunnen slapen. Het hoge aantal zonuren zorgt ervoor dat het ook buiten het zomerseizoen vaak heel aangenaam weer is voor allerlei activiteiten.

In de Drôme is zoveel te doen, zoveel te zien en te beleven dat u zich nooit hoeft te vervelen. Vanuit de villa en gite kun je wandelen en fietsen in de bossen, velden en heuvels in de directe omgeving. Met de auto kun je tochten maken naar o.a. de Ardêche, de Provence en de Vercors. Grote steden als Valence, Avignon, Orange en Montélimar liggen op rij-afstand en zijn een bezoek meer dan waard. Ook kleinere stadjes en dorpen, vaak op een indrukwekkende manier tegen de rotsen genesteld zorgen voor interessante uitstapjes, zoals het botanisch parcours in Mirmande, waar ook veel galeries te vinden zijn en het pottenbakkersfabriekje in het aardewerkstadje Cliousclat.

Bijzonder in trek zijn de markten op gezellige dorpspleintjes. Markten zijn er iedere dag wel ergens, zeven dagen per week. Heel bekend zijn de grote Provençaalse markten in Nyons en Apt. De antiekmarkt in l’Isle sur la Sorgue op zondagmorgen is een van de grootste van Frankrijk.

Twee jaarlijks terugkerende hoogtepunten zijn het jazzfestival van Crest rond eind juli/begin augustus en het Mozartfestival in Saou eind juni en begin juli. Sportieve en avontuurlijke vakantiegangers kunnen in de Drôme kiezen uit een groot aantal activiteiten. In de directe omgeving van Villa Formidable en Gite Agréable zijn er mogelijkheden om te tennissen, golfen, kanoën, canyoning, mountainbiken, wandelen, parapente, bergsport en vissen. Via de naastgelegen camping worden soms gezamenlijke uitstapjes georganiseerd zoals: bergwandelingen en kanotochten.

Frankrijk en culinair worden vaak in één adem genoemd. De streek rond Die, een mooi middeleeuws stadje op een half uurtje rijden van Villa Formidable, is beroemd om zijn ‘Clairette de Die’ wijn. In de omgeving zijn er tal van restaurants in alle prijsklassen.